Samsung SL-C480W NFC -A4-värilasermonitoimitulostimen arvostelu

Samsung SL-C480W NFC -A4-värilasermonitoimitulostimen arvostelu

10.8.2016, Kari E. Hurtta

Verkkokauppa.com pyysi arvostelemaan ostamani tuotteen.

Seuraava Samsung SL-C480W NFC -A4-värilasermonitoimitulostimen arvostelu ei kelvannut.

Tulostin toimii. Toiminta on epämääräistä.

Laitteessa ei näyttänyt olevan ohjetta kuinka se konfiguroidaan ohjauspaneelin kautta.

Kun laittoi siihen virran niin ensiksi se kysyi maata. En tiedä mitä varten. Kun tämän oli antanut, niin laite käynnisti itsensä uudelleen.

Kesti tovin ennen kuin onnistuin löytämään kuinka paneelista saa laitettua tulostimelle verkkoasetukset (LAN). PDF manuaalissa (jonka linkin Verkkokauppa lähetti), ei ole tästä mitään ohjetta.

Tämän jälkeen onnistuin pääsemään tulostimeen www-selaimen avulla. Manuaalissa ei näyttänyt olevan ohjetta täsä eikä sitä tietoa mikä on tulostimen www-hallinnan oletustunnnus ja -salasana. Tämä on erittäin oleellinen tieto antaa miten oletustunnus ja salasana vaihetaan!!

Onnistuin löytämään Startpagella verkosta dokumentin joka kertoin oletustunnuksen ja salasanan. Näin pääsin asetuksiin ja myöskin vaihtamaan tämän.

Linuxille annettiin www-osoite, josta sai ajurit. Asennusohjelma antaa luvan asentaa tämän vain yhdelle koneelle:

" you may install and use one copy of the SOFTWARE PRODUCT, or any prior version for the same operating system, on a single computer for use by a single simultaneous operator; and (b) you may install a single copy of the SOFTWARE PRODUCT, strictly for your own personal use, on one portable computer owned by you."

Mitä tekee verkkotulostimella, jota voi käyttää vain yhdeltä koneelta?

( Koska tämä ajuri on yhteinen kaikille tulostimelle, niin tämä koskenee siis kaikkia Samsung -tulostimia. )

Onneksi tulostimen sai toimimaan muissa koneissa määrittelemällä laitteen URIksi ipp://-ip-osoite/ipp/print ja laitteen tyypiksi Generic Postscript Printer.

Laite on tehnyt tulostuksen jälkeen sitä että paneelin teksti väittää että laite tulostaa vielä vaikka kaikki on sivut on tulostettu. Sama tieto näkyy www-hallinnassa.

Laite on välillä pitänyt käynnistää uudestaan irrottamalla virtajohto, ennen kuin sen on saanut tulostamaan seuraava työ.

Olen onnistunut skannaamaan muistitikulle, mutta se on hyvin epämääräsitä miten skannaus muistitikulle käynistetään paneelista.

Laitteen ohjekirja puhuu useammasta eri mallista ja näin ollen napeista joita tuossa laitteessa ei ole.


(Takasin)

Kari E. Hurtta